Jämför lån direkt

lendify

Sök lån
Crowdlending i Sverige

Jämför blancolån

Det finns många typer av lån. Vissa är ämnade för investeringar, medan andra är rena konsumtionslån. Blancolån eller Privatlån är lån avsedda för konsumtion. De kan beviljas privatpersoner som har en fast inkomst och en god betalningsförmåga i övrigt.

Blancolånet är kanske det tydligaste exemplet på ett lån utan säkerhet. Du behöver inte ställa någon pant i egendom för att ansöka om ett blancolån och få det beviljat. Det är din betalningsförmåga som utgör långivarens säkerhet. Om du inte kan betala får långivaren helt enkelt gå den vanliga vägen med påminnelse, inkasso, handräckning och så vidare. I vissa fall kan du dock behöva en borgensman alternativt en medsökande för att ta ett blancolån. Det gäller till exempel om det finns tveksamheter kring din betalningsförmåga eller om du vill låna riktigt stora belopp.

Låna upp till 500 000 kr

Det finns en slags standard för hur mycket du kan låna med ett blancolån. Den lägre gränsen ligger normalt vid 10 000 kr och den högre vid 500 000 kr. Emellertid är det inte alla långivare som erbjuder lån i hela detta intervall.

Återbetalningstiden för ett privatlån bestämmer du själv, men mellan 1-10 år är det som i regel erbjuds av långivarna. För din del är det givetvis bättre ju kortare återbetalningstiden är, eftersom du betalar en totalt sett längre räntekostnad ju snabbare du betalar tillbaka lånet.

Villkor för blancolån

Du behöver som sagt inte ställa någon säkerhet för ett blancolån, förutom att en borgensman i vissa fall kan behöva skriva på lånehandlingarna, alternativt att du ordnar med en medsökande. Du måste dock visa upp en sund ekonomi. Vad som menas med detta skiljer sig mellan långivarna, men i regel gäller att du ska ha en regelbunden inkomst av lön och att du ska sakna betalningsanmärkningar. Grundregeln är att ju mer du vill låna, desto högre inkomst måste du ha.

lendify

Sök lån
Crowdlending i Sverige
Välkommen till Svenskalangivare.se©2019 Svenskalangivare.se | Kontakt | Cookies | Sitemap