Jämför lån direkt

lendify

Sök lån
Crowdlending i Sverige

Att välja lån

När du behöver låna pengar är det först och främst det belopp du behöver låna som avgör vilken typ av lån du ska ta. Alla de vanligaste lånetyperna har nämligen mer eller mindre fasta intervall. För ett snabblån kan du till exempel sällan låna mer än 10 000 kr. För ett privatlån ligger en slags magisk gräns vid 350 000 kr. För bolån finns egentligen inga absoluta gränser, men eftersom bostaden sätts i pant som säkert, och bostaden för det mesta har ett marknadsvärde på miljonen eller mer, är det betydligt större summor det handlar om för bolån.

Själva lånetypen är dock inte allt. Det gäller också att fundera kring olika låneerbjudanden. Alla låneerbjudanden är nämligen olika och detta gäller även om det handlar om lån av samma typ, såsom till exempel privatlån eller snabblån. Det finns många saker som avgör hur villkoren för ett låneerbjudande ser ut och varje enskild långivare fokuserar på de faktorer som är viktigast just för tillfället. Långivarens säkerhet är en faktor som har stor inverkan på hur låneerbjudanden ser ut.

Långivarens säkerhet

Vissa långivare är restriktiva med sina låneerbjudanden och godkänner långt ifrån alla ansökningar, medan andra bedriver mer vidlyftig utlåning. Vad det hela handlar om är normalt sett hur långivaren ser på sin egen säkerhet. En långivare som har mycket hårda villkor för att bevilja ansökningar, kan se fram emot att få mycket skötsamma låntagare. Långivaren drabbas sällan av kreditförluster och kan i gengäld erbjuda mycket konkurrenskraftiga räntor. Långivare med lite mer liberala villkor kan bevilja fler lån, men tar samtidigt ut en större riskpremie, vilket märks i en högre räntekostnad. Du som har en mycket god ekonomi kan med fördel leta efter de bästa räntorna. Du som kanske har en mer osäker ekonomi kan behöva få nöja dig med högre kostnader.

lendify

Sök lån
Crowdlending i Sverige
Välkommen till Svenskalangivare.se©2019 Svenskalangivare.se | Kontakt | Cookies | Sitemap